Vacatureteksten

Moeite om in de huidige krappe arbeidsmarkt een topkandidaat aan je school of zorg- of welzijnsorganisatie te binden? Met een  kleurrijke, concrete en persoonlijke vacaturetekst van flairk trek je sollicitanten aan die snakken naar de functie die jij aanbiedt. 

training

"91% van de sollicitanten vindt de gemiddelde vacaturetekst ondermaats. Doe het dus anders!"

Hoezo belangrijk?

De vacaturetekst is anno 2020 nog steeds het meest gebruikte communicatiemiddel op de arbeidsmarkt. Tweederde van de wervingsprofessionals hecht veel waarde aan het opstellen van vacatureteksten. 34% van de werkzoekenden baseert zijn eerste indruk van het bedrijf op de informatie in de vacaturetekst. Eén op de vijf kijkt een deurtje verder als de schrijfwijze niet bevalt (cijfers uit 2018 van Motivaction).

Oei. Shocking!

Vacatureteksten zien er tegenwoordig gelikt uit. Zorgvuldig opgemaakt met bewerkingssoftware, foto’s en zelfs video. Toch is de begeleidende tekst in de ogen van werkzoekenden in de meeste gevallen ondermaats, opnieuw volgens de cijfers van Motivaction:
– 91,5% van de vacatureteksten scoort een onvoldoende
– 53% vindt vacatureteksten te vaag

Zo dus!

Waarom 9 van de 10 vacatureteksten een onvoldoende scoren? Omdat ze vaak afstandelijk zijn, weinig concreet en nauwelijks een glimlach tevoorschijn toveren. Humor – ook belangrijk.

Beschrijf dus gerust welke grappen het bij jou op de werkvloer goed doen. Hoe de werkdag eruit ziet. Wie de collega’s zijn, waarover bij de koffiecorner wordt gesproken, de organisatiecultuur, de groeimogelijkheden. Uiteraard vermelden we ook de gevraagde opleiding en werkervaring. En wees niet schimmig over het salaris, dat is het eerste wat een sollicitant wil weten. Zo krijg je een vacaturetekst die weliswaar opvalt maar ook concreet én persoonlijk is.

Ga jij voor topkandidaten?

Ons idee: liever 3 kandidaten van de buitencategorie dan tien middelmatige sollicitanten. Ofwel: persoonlijkheden die beschikken over de expertise en eigenschappen waar jouw bedrijf om vraagt en die goed in jouw bedrijf passen. Om die potentiële werknemers op de koffie te krijgen schrijft flairk persoonlijke, concrete – ja, kleurrijke – vacatureteksten. Niet de grijze muizen-vacatureteksten die je overal al aantreft. Durf jij het aan en ga jij ook voor topkandidaten?

Ik wil een vacaturetekst

21 van 800+ klanten